My family comes from the Basque Country. I was born in Portugalete and raised in Santurce, Vizcaya. Although we moved to Madrid when my sister and I where still kids, I have plenty memories from those years …. and the largest parts of them are related to food.
Few weeks ago I met with my close cousins in Bilbao. We did not only enjoy pintxos, but my cousin Jorge, a talented graphic designer http://alambiquedg.com , took us to the coolest places in town.
The recipe is from the book “Sucré” from Ladurée. I will not tell you this time about Ladurée. That’s for another time!
2 medium size eggs
50 gr butter
Pinch of salt
150 ml of water
1/2 tsp vanilla extract
40cl whole milk
4 egg yolks
80gr caster sugar
30gr cornmeal (Maizena)
25gr butter
Remove the vanilla bean from the milk and re-heat until shivering. Pour 1/3 of the warm milk on the egg mixture and whisk; return the mixture to the saucepan. Bring the mixture to boil while whisking. Scrape down the sides of the saucepan.
9 comments:
¡Que buenos, y que bonitos!
Un abrazo.
Es verdad lo que dicen son muy bonitos!!!!
Sigue haciendo cositas así!UMMMM!
Besitos!
Hola Amparo y Juana!!
Gracias !!!!!!!
Besos!
Que bocados tan exquisitos y sabrosos. Me los comería ahora mismo con un buen café.
Gracias Oteador! es que no hay nada que se resista a un buen cafe!! Saludos
Hola!!!: ya estoy aquí. Me encanta esta nueva faceta tuya. A ver cuando me haces una demostración en vivo y en directo. Besotes y Buen Provecho!!
Bego!!! Gracias por pasarte por aqui. Lo de la demostracion esta hecho. besos
Pero que buenos estaban!!!!! a ver cuando lo repetimos.
Miss you.
Hi Girl! Very soon. I miss you too.m
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