Tuesday, January 11, 2011

Claire´s Pink Cupcakes or Los Cupcakes "Gosas" de Clara

Claire, or Clara in Spanish, is with no doubt my youngest fan. Clara is the daughter of Elena and Jose. They are good friends of my sister and the family.

Clara, although only three years old, is very talkative, well behaved, sweet, funny and very cute girl.

I don´t see Clara very often. When I get to see her she always ask me very politely for pink cupcakes or “cupcakes gosas”, like Clara would say.

So the cupcakes you see are Clara´s !!! Her father already sent me a picture of her, with her long blond hair, on her pink pj´s and pink slippers having a pink cupcake. Pink-fect!!

The recipe of the vanilla cupcakes is from Billy Reece of Billy's Bakery in New York City. This is by far, my favorite vanilla recipe.

The way to prepare the dough is not the usual. It´s easier, faster and cleaner!!

For Clara´s cupcakes I have divide the recipe of the cupcakes and buttercream in three and I got a dozen.

I hope you like it!

Makes about 30 cupcakes

Ingredients

1 3/4 cups cake flour, not self-rising

1 1/4 cups unbleached all-purpose flour

2 cups sugar

1 tablespoon baking powder

3/4 teaspoon salt

1 cup (2 sticks) unsalted butter, cut into 1-inch cubes

4 large eggs

1 cup whole milk

1 teaspoon pure vanilla extract

Directions

Preheat oven to 170 º ( 340 degrees). Line cupcake pans with paper liners; set aside. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, combine flours, sugar, baking powder, and salt; mix on low speed until combined. Add butter, mixing until just coated with flour.

In a large glass measuring cup, whisk together eggs, milk, and vanilla. With mixer on medium speed, add wet ingredients in 3 parts, scraping down sides of bowl before each addition; beat until ingredients are incorporated but do not overbeat.

Divide batter evenly among liners, filling about 2/3 full. Bake, rotating pan halfway through, until a cake tester inserted in the center comes out clean, 17 to 20 minutes.

Transfer to a wire rack to cool completely. Once cupcakes have cooled, use a small offset spatula to frost tops of each cupcake. Serve at room temperature.

Makes enough for 30 cupcakes

Ingredients

1 cup (2 sticks) unsalted butter, room temperature

6 to 8 cups confectioners' sugar

1/2 cup milk

1 teaspoon pure vanilla extract

Directions

In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream butter until smooth and creamy, 2 to 3 minutes. With mixer on low speed, add 6 cups sugar, milk, and vanilla; mix until light and fluffy. If necessary, gradually add remaining 2 cups sugar to reach desired consistency.

15 comments:

isabel said...

Qué preciosidad!!!
Para una fiesta de nenas, qué bonitos, y qué ricos seguro!

Mariola said...

Gracias Isabel!!! tenias que ver a Clara con sus cpcks rosas!!! bssss

Unknown said...

Clara está tan contenta con sus cupcakes, esa carita y diciendo a su padre, "mira papá son gosas, gasias Sesi y gasias Maía".
Desde luego es tu fan más joven, absolutamente incondicional.

Mariola said...

Mas mona!!!!!

Unknown said...

¡Qué monos!, son una preciosidad.
besos

Muy dulce Vinuesa said...

Que suerte ha tenido Clara porque estan PRECIOSOS !!!!!!
Besos.M y M

Amparopcd said...

Mariola, ¡Feliz 2011! con retraso.
Te han quedado monísimos.
Un abrazo.

Cool Chic Style Fashion said...

Meraviglioso colore e ...deliziose :)
ciao una felice giornata

La casita said...

Ay Mariola!!!!! Pero que cosa más linda nos has hecho ¡qué me he quedado con la boca abierta!!! Son una monada.

Besitos

Ingrid said...

Mariola que cupcakes tan delicados y exquisitos!! són preciosos y seguro que super sabrosos. Nada mejot para tu pequeña fan.
Muchos Besos!

Juana said...

Pero que bonitos los cupkakes de Clara!!!!
parece mentira como les gusta a las niñas ese color cuando son pequeñas!!
Sigo practicando contigo el inglés!!! ;)
Mil besitos preciosa!!!

Jorge said...

Prima, que estoy intentando pasarme a la macrobiotica, echame una mano y pon algo vegetariano, que así no hay manera, jaj...

sacerdotisadeisis said...

Hola Mariola,

Ya sé que llego un poco tarde pero, Feliz Año Nuevo. Ya he visto que los Reyes se han portado muy bien y que este nuevo año empieza con un nuevo proyecto y con nuevas ilusiones. Me alegro mucho. Ojalá encuentres en Madrid lo que deseas y estabas buscando.

Los cupacakes de Clara te han quedado estupendos. Seguro que a ella le hicieron muchísima ilusión.

Un besito,

Sacer

Mariola said...

Hola a Tod@s!!!


Dada muchas gracias por pasarte! Bss

Hola M&M! Muchas gracias por vuestro comentario! y mas viendo de vosotras!!! Bss

Amparo no te preocupes!! muchas gracias por pasarte!

Stefania thanksfor your compliment! very kind of you!

Hola Ingrid! Nada como tener pequeños fans! Son la excusa perfecta para hacer cosas divertidas! bsss

Juana me tienes impresionada con el ingles!! Keep up!! Tienes razon con lo del rosa! Y no recuerdo tanto rosa en mi infancia ... sera generacional? Bss

Primo te prometo que dentro de poco cuelgo algo macrobiotico!! ja ja !!!!! bsss

Hola Sacer! muchas gracias!!! estoy muy ilusionada con esta nueva etapa. Ya os contare como va! me alegro que te gusten los cupcakes. Bsss

Adesalambrar said...

Que buen aspecto. Parecen mini tartas! Tenian que estar riquiosimos