I had some beautiful sage in the freeze and considering how complicated is to find sage I though I should do something different.
I always had sage in a “salty” way: in the turkey stuffing, with pasta, pumpkin soup …. When I found this recipe from Chef Tim LaBant I was very curious to see how sage would work in a sweet cake.
The result is great. The taste of the sage works beautifully. The texture is juicy and rich, thanks to the grated apples.
I highly recommend it if you want to try something different. It’s always nice to “experiment” with new flavor combinations!
I hope you like it!!
Ingredients
Makes one 22-by-33 cm cake
Unsalted butter, for cake pan
3 large eggs
1 1/2 cups raw sugar
3/4 cup canola oil
1 1/2 cups all-purpose flour
1 1/2 teaspoons baking soda
1 teaspoon salt
3 cups shredded Granny Smith apples, peeled
1/4 cup loosely packed sage, finely chopped
Directions
Preheat oven to 190 degrees. Butter the baking pan and line with parchment paper; set aside.
In a large bowl, whisk together eggs, sugar, and oil. Stir in flour, baking soda, and salt; mix until well combined. Stir in apples and sage; mix until well combined.
Pour batter into baking pan and transfer to oven. Bake until a cake tester inserted into the cake comes out clean, about 30 minutes. Let cool completely.
9 comments:
¡¡Qué receta mariola tan rica!! Nunca he probado a poner salvia en un postre. Me encantan los envoltorios de lunares.
Besitos
Como siempre me dejas con la boca abierta!!, tus pastelilos de manzana son super jugosos!!!!!
Me hizo gracia lo de como cocinar los gatos!!!, miraré en el mío, pero me parece que no hay esas recetas:)
Mil besos preciosa!
ES-PEC-TA-CU-LAR!!!!!Me encanta esta receta. Tiene un pinta de "pecao"
Está tan rico!!. Beatriz, te aseguro que triunfas con esta receta, es un sabor diferente y "fresco".
Amazing!!
Que originales y ricos que se ven¡¡¡¡¡¡los moldes preciosos
besos
Wowwww... que pintaza tiene! te ha quedado divino! me encanta Mariola!
Muchos Besos
PD: unas fotos exquisitas, como siempre!!
¡Que rico! y que moldes tan bonitos Mariola. Te ha quedado estupendo.
Un abrazo.
Sabes?, pensé en ti cuando puse el nombre a mi receta ;)
Besitos preciosa!!
Hola a todas!!!
Perdonar por el retraso!
Casita, muchas gracias por pasarte! Animate con la salvia el resultado es bien rico! Los envoltorios de lunares los compro en Ginebra. Tienen cosas monas .....
Juana, muchas gracias por tus palabras!! de verdad espero que no encuentres las " recetas". Yo todavia me respigo cada vez que miro a mi gato.
Bea cuanto tiempo!!!!! gracias por venir!
Isa, muy agradecida. Sobre los moldes me alegro que te gusten ... ultimamente tienen cosas muy monas en GVA.
Ingrid, me encanta que te encanten las fotos!
Amparo, muuuuuchas gracias!!!
Besos a todas!
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