Monday, March 21, 2011

Spring Onion & Parmesan Cornbread

In a couple of weeks I will be going to Asturias. Yeah!!!!!! I have not been in my house for a while now …. I know I know …. I should have go. But the weather, Switzerland, the new job …..

So, very soon I will be at home2!! I am so excited to think about my garden produce. At the end of the summer I planted rhubarb and I hope a decent amount of plants have survived the winter. I am thinking rhubarb pie …. Yum!

Asturias has many faces, smell and flavors for me. But there is one among all of them that takes me to my grandmother’s kitchen: Corn.

This time I am bringing you a super easy and yummy cornbread. Let me tell you something: You have one piece of this bread and you can not stop!!

The recipe is from “The Photo Cookbook” application for IPad.

I hope you like it!

Serves 16

Ingredients

140 gr fine cornmeal

140 gr plain flour

4 tsp baking powder

2 tsp celery salt

55 gr Parmesan cheese, grated

2 eggs, beaten

400 ml milk

55gr butter, melted

1 bunch Spring onions, chopped

Ground black pepper

Directions

Preheat the oven to 190º/375F. Grease a 23cm/9 inch Squire baking tin.

Sift the cornmeal, flour, baking powder, celery salt and pepper into a bowl and stir in 40 gr of the Parmesan cheese.

Beat together the eggs, milk and melted butter. Add the egg mixture to the dry ingredients and stir well to mix evenly. Stir in he chopped spring onions and spread the mixture evenly into the tin.

Sprinkle the remaining Parmesan over the mixture. Bake in the preheated oven for 30-35 minutes, or until firm and golden.

Cut the cornbread into squares and serve warm.

11 comments:

ELENA ZULUETA DE MADARIAGA said...

Ojeando el blog de aliter dulcia volví a dar con tu blog y ya ves, aquí estoy echándole una ojeada.
Poco a poco vamos conociéndonos en este mundillo de los blogs.
Me alegra haberte descubierto una vez mas
un saludo

CUATRO ESPECIAS
PD. Si puedes,pásate por mi blog y lee la entrada de 22 de febrero, en ella pido ayuda, y si puedes dárme alguna, bien venida sea.
De todas formas gracias por adelantado.

Isabel said...

Tengo unas ganas de hacer pan de maíz... y con parmesano, qué maravilla!!!
Besinos

Mariola said...

Querida Elena,

Te contacto por mail. Gracias por darme la oportunidad de ayudarte. Un fuerte abrazo. Mariola

Mariola said...

Hola Isabel!! es tan facil que lo haces en un periquete!!! Muchos Besos

Dadá flavors said...

¡Qué pinta tiene!,me tengo que atrever con el pan.
besos

Isa said...

Me encanta tu pan de maiz!!!!!!
Besos

Juana said...

Ala que bien!!, te vas a Asturias amiguita???...y cambias de trabajo tambien????...me obligas a esforzarme!!!
Este pan de maiz se ve maravilloso..tengo harina en la despensa ya hace que quiero hacer uno...puede que cuando se acabe uno gigante que he hecho hoy lo haga! :)
Mil besitos linda, me encanta saber de ti!!!!!

muydulcevinuesa said...

QUE BUENO!!!!!
besos

ELENA ZULUETA DE MADARIAGA said...

Hola Mariola:
Aquí rstoy cumpliendo un poquito, con toda la ayuda que me has dado.
me ha encantado tu blog y no me estraña que te guste la cocina, se ve bien que es así porque tu blog no deja lugar a dudas.

de verdad que me ha encantado y me pongo de seguidora tuya.
Miles de gracias y miles de besos

Amparo said...

Mariola, me encanta el pan de maiz y este tuyo con parmesano tiene que estar mucho más rico.
Un abrazo.

El Oteador de los Mercados said...

Ese pan, tan esponjoso... ¿habrá alguien que se resista a el?