Saturday, February 19, 2011

Corn Muffins

I always though that the order that rules my life during the week- days was kind of a Swiss influence. You are in Switzerland and your schedules and habits become Swiss.

How can this happen? Easy. You are not allowed noises (washing machines, loud tv, loud conversations, noisy showers). So before 22.00 pm everything needs to be done!

Well, since I am working back in Spain, happily my schedules and habits have not become “Spanish”. I get out of work at a decent hour (late for my friend Silvia from Geneva). I have dinner early and time to do things before bed time, at an early time.

You might think this in too much order for you. For me this has two objectives: sleeping time and time for breakfast!! I love having the time for breakfast in the morning and something nice for breakfast!

Corn Muffins are one of my all time favorites. Now even more that I get fresh corn flour from Asturias. The recipe is simple and quick to prepare.

I hope you like it!!

Ingredients

Makes 1 dozen

1 cup plus 2 tablespoons yellow cornmeal

1 cup all-purpose flour

2/3 cup sugar

1 tablespoon baking powder

Coarse salt

1/4 cup sunflower

4 tablespoons unsalted butter, melted

2 tablespoons mild honey

2 large eggs, lightly beaten

1 cup whole milk

Directions

Preheat oven to 350 degrees. Line a standard 12-cup muffin tin with baking cups. Whisk together cornmeal, flour, sugar, baking powder, and 1 1/4 teaspoons salt in a large bowl. Combine oil, butter, and honey; stir in eggs and milk. Stir oil mixture into cornmeal mixture. Divide batter evenly among baking cups.

Bake until tops are golden and a toothpick inserted into the centers comes out clean, about 18 minutes. Let cool for 10 minutes.

9 comments:

Isabel said...

Qué cosa más rica y jugosa Mariola!

Rhea said...

These look very yummy (and I love your little bento box).

Juana said...

Oh!, Mariola boniat..me encantaron tus muffins de maiz
Creo que se los voy a hacer a mis niñas!!!!...la harina de maiz, donde la consigues???, porque no es la misma que la que venden para las tortillas mexicanas..verdad????
Me encantan!!!!!!!!
Mil besitos preciosa amiga!!!!!!!!

Juana said...

AH!, tambien me han encantado tus cajiotas de bento!!!!..que pena que por aquí aún no han llegado estas cositas tan lindas!!!!
Besitos!!!

Ingrid said...

Los tengo pendientes de hacer Mariola! me encanta el color que adquieren estos muffins!!
Te han quedado de lujo!
Muchos Bsoss guapa!

Mariola said...

Hola Chicas!

Muchas gracias por vuestra visita!!!

Hi Rhea! Thanks for stopping by!! I love bento boxes. These are 4 one inside the other! Total fixation! xx

Juana-Amiga!!!!! la harina la traigo de Asturias y las cajas bento las compre en una tienda japonesa en Briant Park en Nueva York. Tienes razon. Una pena que aqui no haya cosas de estas. Es lo que mas echo de menos de NY!!! Bsssssss!

Muchas gracias Ingrid!!!! bssss!

Amparo said...

Mariola, he estado unos días de vacaciones y no había visto las cosas tan ricas y bonitas que has publicado.
Espero que estés más animada.
Un abrazo.

Ague said...

Hola mariola,que muffins más deliciosos y más ricos,te queria preguntar si la harina de maiz amarilla es la misma que harina de maiz normal o tiene que ser especial para muffins?
Mil besitos cielo.

Mariola said...

Hola Amparo!! espero que hayas descansado! Como me alegra que te gusten los post. Ya me he organizado con mi nueva vida y parece que las musas han vuelto. gracias por preocuparte. Bssss

Hola Ague!!! La harina que yo utilizo es de maiz normal. No hay nada especial en ella (por eso es especial) y la utilizo para muchos platos. Muchos besos!